Warning: ob_start(): non-static method wpGoogleAnalytics::get_links() should not be called statically in /home/kom-pas.nl/public_html/wordpress/wp-content/plugins/wp-google-analytics/wp-google-analytics.php on line 259
Werkelijkheid of Waarheid? | Kompas training & coaching & re-integratie

Werkelijkheid of Waarheid?

Authentiek zijn, persoonlijke ontwikkeling, Human Quality Management, etc. Door de loop der jaren zijn er al vele woorden gebruikt voor het beter leren kennen van jezelf. Laten we bij het begin beginnen… Onze hersenen vormen de basis. Alles wat we horen, zien, voelen, ruiken, proeven en intuïtief opmerken wordt aangestuurd door onze hersenen. Niet alleen sturen deze onze zintuigen aan, ze krijgen ook de informatie aangeleverd. Dus als we meer over onszelf te weten willen komen, is het handig om inzicht in onze hersenen te verkrijgen.

Uit 1 van de vele onderzoeken is naar voren gekomen dat onze hersenen per seconde 4,6 miljoen eenheden aan informatie op zich af krijgen. Dat zou betekenen dat het onmogelijk is om per seconde alle informatie bewust te verwerken. Gelukkig hoeft dat ook niet, want anders zou u het idee krijgen dat uw leven een film is die wel 1000x versneld afgespeeld wordt. Een film van 1,5 uur zou u dan zien in 5 seconden… kortom: onmogelijk om nog te volgen. Om onze ervaringen en het ‘hier-en-nu’ overzichtelijk te houden, filteren onze hersenen per seconden enorm veel informatie. Hersenen filteren op 3 verschillende manieren informatie. U begrijpt dat elk mens voor zichzelf deze unieke filters heeft en dat betekent dat iedereen elke gebeurtenis uniek ervaart. Werkelijkheid of Waarheid? Heeft u een geschil / ruzie wel eens goed uitgesproken? Viel het u ook op dat de ander de situatie geheel anders heeft ervaren?